2117 of sweden ECO

ECO collectie

Het evenwicht van onze aarde is in gevaar en we moeten allemaal bijdragen om het in stand te houden. We besloten 12 jaar geleden met deze ECO-vriendelijke collectie te beginnen. Het doel was om op een milieuvriendelijke manier goedkope, functionele en mooie skikleding te produceren.

De stof in deze kledingstukken is gemaakt van PET-flessen en afval van gerecyclede polyester materialen uit de textielindustrie. Afvalstoffen worden veelal verbrand en de effecten van kooldioxide-uitstoot zijn natuurlijk een ramp voor de natuur. De industrie gebruikt veel olie en energie bij de productie van polyester, met gerecyclede materialen gemaakt van gerecycled polyester kunnen we olie besparen en het energieverbruik verminderen. Het resultaat is geen olie, minder energieverbruik en minder afval.

Afgezien van de stoffen zijn er verschillende details op kleding zoals knopen, ritsen en klittenbandsluitingen, al deze kleine dingen moeten op een manier worden geproduceerd die minder belastend is voor het milieu. Al onze leveranciers van accessoires voldoen aan deze criteria en zijn gecertificeerd door verschillende testinstituten.

Daar stopt ons werk niet, we zijn altijd op zoek naar nieuwe oplossingen om materialen en productiemethoden milieuvriendelijker te maken. Misschien wordt het ooit zelfs mogelijk om onze oude kleren volledig te recyclen en zo onze bronnen beter te beschermen.

Alleen samen kunnen we onze planeet behouden!

2117 of Sweden is in 2003 opgericht nadat een aantal sportprofessionals uit o.a. de ski- en fietswereld niet de juiste kleding met behorende hoge functionaliteit konden vinden tegen een betaalbare prijs. Sinds deze start is het merk snel gegroeid en is het inmiddels verkrijgbaar in 18 landen in 4 continenten. 2117 of Sweden wordt voornamelijk geassocieerd met skikleding, maar ontwikkelt ook kleding in de categorieën golf, fietsen, hardlopen, outdoor etc. Daarnaast heeft 2117 of Sweden ook tenten ontwikkeld en diverse outdoor materialen. Ook geeft 2117 of Sweden specifiek gevraagde producttrainingen en behoort een privatlabel voor grotere organisaties tot de mogelijkheid!

2117 of Sweden wordt herkend door een strak Scandinavisch ontwerp en heldere kleuren. De ontwerpers en het productteam streven er altijd naar om hun specifieke kennis te combineren met nieuwe technieken en ideeën. Dit om innovatieve en mooi ogende kledingstukken en materialen te kunnen produceren die geschikt zijn voor de meest veeleisende sporter en outdoor belever.

Onze ontwerpers staan ​​altijd in contact met onze teamriders en ambassadeurs. Deze personen worden zorgvuldig geselecteerd door onze distributeurs over de hele wereld. Hierdoor wordt feedback verkregen vanuit een breed vlak, wat wordt meegenomen bij het maken van nieuwe collecties.

Sinds 2012 produceert 2117 of Sweden ook een milieuvriendelijke collectie als onderdeel van de gewone inline-collectie met als doel duurzaamheid. In dit deel van de collectie gebruikt 2117 of Sweden alleen gerecycled materialen in de stoffen.

Kort samengevat heeft 2117 of Sweden de volgende unique selling points:

  • ECO Producten
  • 3 Layer
  • Waterdichtheid van 20K en ademend vermogen van 30K
  • 4 way stretch
  • Merinowol
  • De juiste prijs kwaliteitsverhouding
  • Interessante marges voor de retailers
  • En nog veel meer!

Kortom, een merk wat niet mag ontbreken in DE sport- en outdoorwinkels van de Beneluxe!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen zoals nieuwe producten of merken.